Energie besparen met een openslaande garagedeur

Energie besparen met een openslaande garagedeur

Het belang van energie besparen wordt steeds duidelijker, en het isoleren van je woning speelt hierin een cruciale rol. Vaak wordt de garage over het hoofd gezien bij het isoleren van een huis, maar hier kan ook veel energie verloren gaan.

Geïsoleerde garagedeur: de eerste stap naar energiebesparing

Een goed geïsoleerde garage begint bij een geïsoleerde garagedeur. Maar hoe beoordeel je of een garagedeur goed geïsoleerd is? Hier zijn enkele punten om te overwegen:

Isolatiewaarde van de garagedeur:
Kijk naar de U-waarde om te bepalen hoeveel warmte verloren gaat. Een lage U-waarde betekent een betere isolatie, dus kies voor een garagedeur met een zo laag mogelijke U-waarde.

Isolatie van het kozijn:
Het kozijn moet ook goed geïsoleerd zijn. Thermisch onderbroken kozijnen, waarbij het binnen- en buitenkozijn worden gescheiden door een kunststof profiel, zijn een goede optie.

Garagedeur met glas:
Als je kiest voor een garagedeur met glas, let dan op de glassoort. HR++ glas is aan te raden, omdat het tot 3 keer beter isoleert dan dubbelglas en zo kan bijdragen aan aanzienlijke besparingen op je energiekosten.

Afwerking van de garagedeur:
Zorg ervoor dat je garagedeur wordt gemonteerd door ervaren montageteams. Zelfs een goed geïsoleerde garagedeur kan tochten als de montage te wensen overlaat.

Voordelen van geïsoleerde garagedeuren

Door het plaatsen van geïsoleerde garagedeuren profiteer je het hele jaar door van een aangename temperatuur in je garage. In de zomer blijft de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Dit heeft een positief effect op je energie- en gasrekening, vooral als je garage direct grenst aan je woning.

Vervang je kanteldeur door een geïsoleerde garagedeur

Veel garages in Nederland hebben nog steeds een enkelwandige metalen kanteldeur die weinig tot geen isolatie biedt. Door deze te vervangen door een geïsoleerde garagedeur, zoals een openslaande garagedeur, zet je een belangrijke stap naar een beter geïsoleerde garage.

Conclusie

Een openslaande garagedeur is een slimme keuze voor energiebesparing. Deze deuren bieden niet alleen betere isolatie maar verbeteren ook het comfort in je garage en aangrenzende ruimtes. Of je nu kiest voor een houten openslaande garagedeur of een andere variant, het is een effectieve manier om energie te besparen en bij te dragen aan een duurzamer huis.

Terug naar overzicht

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland