Epoxyvloeren

Wat is een expoxyvloer?

Een epoxyvloer is een soort gietvloer. Deze vloer is uitgevonden voor in de industrie, maar sinds 10 jaar wordt de epoxyvloer steeds populairder bij het interieur. Een epoxyvloer is een vloersysteem dat naadloos is van een vloeistofdicht materiaal is gemaakt. Ook is het heel eenvoudig in het onderhoud en kan het in elke kleur gemaakt worden.

Kenmerken van expoxyvloeren

Een epoxyvloer is zelfs twee keer harder dan een betonnen vloer. Het nadeel hierbij is dat de vloer door beweging van de ondergrond kan gaan schuren en hij extra gevoelig is voor verkleuring. Hierdoor wordt een epoxyvloer alleen geadviseerd als hoogglansvloer, dit omdat deze vloer ook als enige materiaal geschikt is voor een hoogglansafwerking. In alle andere situaties is een gietvloer van polyurethaan beter, en daar gaat daarom dan ook de voorkeur naar uit. Tegenover de epoxyvloer is de polyurethaan vloer elastischer en daardoor ook scheuroverbruggend.

Meer weten over onze vloeren?

Floorstyle nodigt u graag uit voor een gesprek waarbij u uitgebreid advies krijgt over de mogelijkheden van onze epoxyvloeren. Neem contact met ons op via ons contactformulier en vraag naar een brochure of een vrijblijvende offerte.

Terug naar overzicht

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland