Onderhoud gietvloeren

Onderhoud gietvloeren

Het onderhouden van een gietvloer is relatief eenvoudig. Net als met elke andere vloer dient u een aantal zaken in acht te nemen. Onderstaand zetten wij de belangrijkste zaken op een rij.

Onderhoud gietvloer: reinigen volgens de droge methode

Een gietvloer is eenvoudig te reinigen door gebruik te maken van een Swiffer ofwel een microvezeldoek. De statische werking van deze doeken zorgt ervoor dat stof makkelijk wordt opgenomen. Wilt u gaan stofzuigen, zorg er dan voor dat u een zachte borstel gebruikt. Wanneer u gebruik wilt maken van een handveger en blik dan kunt u het beste gebruik maken van een zachte handveger.

Reinigen volgens de natte methode

Een gietvloer is vloeistofdicht. Deze neemt dus ook geen water op waardoor u de vloer eenvoudig kunt dweilen met behulp van een microvezeldoek. Gebruik wel altijd een schone doek en maak deze vochtig met behulp van koud water. In principe is dit voldoende. Wilt u toch een reiniger gebruiken dan adviseren wij u dit in zeer geringe
mate te doen en gebruik te maken van “zachte” middelen. Voor grotere ruimte is een boenmachine een goede oplossing. De keuze van de “pad” is hierbij van belang. Hanteer in elk geval een zachte kwaliteit daar u anders het risico loopt de vloer te beschadigen.

Zwarte schoenstrepen

Deze kunt u eenvoudig verwijderen met behulp van een doek. Laat deze strepen niet te lang zitten daar ze anders indrogen en minder eenvoudig te verwijderen zijn.

Andere hardnekkige vlekken

Gebruik nimmer schuurmiddelen of schuursponzen om vlekken te verwijderen. Deze resulteren nagenoeg altijd in een mattere plek op de vloer. Gebruik niet agressieve producten met een wekend effect. Deze weken de vervuiling los waarna u deze eenvoudig kunt verwijderen.

Terug naar overzicht

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland