Siergrindvloeren

Een siergrindvloer of wandtapijt bestaat uit miljoenen gekleurde grindkorreltjes die met epoxyhars gemengd worden en vervolgens door een vakman tot een vlakke en naadloze vloer verwerkt worden. Om aan ieders smaak en aan iedere toepassing tegemoet te komen is er een uitgebreide keuze aan grindkorrels en een waaier van meer dan duizend kleuren ontwikkeld. Voor wie creatief wil zijn en een persoonlijk cachet wil geven aan zijn omgeving kunnen de siergrindkorrels naar eigen believen en inzicht nog gemengd worden tot een eigen kleurencombinatie.

Structuur

Siergrind neemt door de typische structuur gemakkelijk de omgevingstemperatuur op, ook houd de siergrindvloer de temperatuur langdurig vast al snel heeft siergrind met deze eigenschappen de naam korreltapijt verworven. Dat maakt dat een siergrindvloer zelfs zonder vloerverwarming een behaaglijk wooncomfort biedt. Ook zijn Siergrindvloeren uitermate geschikt voor vloerverwarming het is echter niet noodzakelijk maar het geeft wel bijzondere meerwaarde aan de vloer en het wooncomfort! Een siergrindvloer aanbrengen vereist een goede voorbereiding, de juiste hechtprimer, de goede ondervloer, vakkundig aangebracht egaal in structuur en vanzelfsprekend goed vlak. Een siergrindvloer blijft jarenlang mooi. De epoxy zorgt ervoor dat vuil niet in de korrels kan trekken. Op deze manier beschikt u over een eigentijdse vloerbedekking die niet alleen jaren meegaat, maar ook mooi blijft.

Een siergrindvloer is onderandere zeer geschikt voor:

  • Woonhuizen
  • Kantoren
  • Autobedrijven
  • Wachtruimtes
  • Ontvangsthallen
  • Badkamers
  • Keukens
  • Hygiënisch

Een siergrindvloer is uitermate hygiënisch en onderhoudsvriendelijk. Door de open structuur van de vloer komen huisstof en inloopvuil onzichtbaar terecht tussen de korrels. Dat heeft twee voordelen: het dwarrelt nooit op zodat het niet ingeademd kan worden en is zeer makkelijk en volledig verwijderbaar door een eenvoudige stofzuigbeurt. Vlekken van gemorste frisdrank, wijn, thee of koffie zijn makkelijk weg te werken met een lauw sopje, een borsteltje en een waterzuiger. Last but not least is een siergrindvloer geluidsdempend. Niet onbelangrijk in deze jachtige wereld vol lawaaivervuiling waar een huiskamer de nodige rust moet bieden.

Behandeling

Het spreekt voor zich dat elke toepassing haar eigen bijzondere behandeling vereist. Aangebracht en voorbereid op de juiste manier is het voor bovenstaande toepassingen een uitstekende vloer die slijtvast behaaglijk goed reinigbaar eenvoudig onderhoud. Een siergrindvloer kan ook afgesloten worden aan de bovenzijde, dit wordt gedaan met een transparante “filler”. De vloer verliest dan haar open karakter maar is dan voor bepaalde stoffen beter afgesloten. Voor de meeste toepassingen is dit echter onnodig en is de normale structuur uitstekend geschikt om jaren woon- of leefgenot te garanderen.

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland