Tegelvloer egaliseren

Een tegelvloer egaliseren: Alles wat je moet weten

Als je dit leest, is het waarschijnlijk dat je bezig bent met het egaliseren van een tegelvloer of overweegt dit te doen. Het egaliseren van een vloer is een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat je tegels er op hun best uitzien en nog jaren meegaan. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over het egaliseren van een tegelvloer - van wat het is tot waarom het belangrijk is. Ook gaan we het hebben over nadelige gevolgen van een vloer leggen over een niet geëgaliseerde ondergrond.

Een tegelvloer egaliseren

Wat houdt het egaliseren van een tegelvloer nu precies in? Tijdens het egaliseren wordt een oppervlak glad gemaakt. Dit wordt onder andere gedaan met een middel dat egaline heet. Als je een strakke tegelvloer wilt waar je nog jaren van kan genieten, is het egaliseren voor je tegelvloer erg belangrijk. Egaline vult namelijk oneffenheden op. Door het egaliseren van een tegelvloer kun je dus nog lang genieten van een mooie en strakke vloer.

Waarom je een tegelvloer moet egaliseren

Er zijn een paar redenen waarom je je vloer wilt egaliseren voordat je gaat betegelen. Door een tegelvloer eerst te egaliseren krijg je een strak en mooi resultaat. Vooral als je te maken hebt met een ondergrond die oneffen is, wat vaak bij oudere huizen het geval is, is de kans groot dat je tegelvloer na verloop van tijd gaat verzakken als er niet geëgaliseerd is. Dit kan ertoe leiden dat je tegels kapot kunnen gaan en er onverzorgd uit gaan zien. Overigens kun je ook een bestaande tegelvloer egaliseren. Hierdoor hoef je de tegels niet te verwijderen als je een nieuwe vloer wilt leggen.

Een tegelvloer laten egaliseren

Bij het egaliseren van een tegelvloer is het belangrijk ervoor te zorgen dat het proces correct wordt uitgevoerd om de beste resultaten te bereiken. Een van de belangrijkste redenen waarom je een professional zou moeten inhuren om je tegelvloer te egaliseren is omdat zij de ervaring en expertise hebben om dit te doen. Als je dit zelf zou doen, kan je eindigen met een minder goed resultaat. Bovendien zal het inhuren van een professional ervoor zorgen dat je vloer correct wordt geëgaliseerd. Het egaliseren tegelvloer is een moeilijke taak, die aan professionals moet worden overgelaten. Daarbij is het egaliseren van een vloer een proces dat vaak meerdere dagen in beslag neemt omdat de verschillende aangebrachte lagen eerst moeten drogen. Bedankt voor het lezen!
 

Terug naar overzicht

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland