Vloerverwarming wordt niet warm

Mijn vloerverwarming wordt niet warm, wat nu?

Vloerverwarming is een comfortabele en efficiënte manier om je huis te verwarmen. Echter, het kan soms gebeuren dat je merkt dat je vloer niet zo warm wordt als je zou verwachten. Dit kan verschillende oorzaken hebben, variërend van problemen met de thermostaat tot luchtbellen in het systeem. In deze blog zullen we enkele veelvoorkomende oorzaken van een niet-werkende vloerverwarming bespreken en wat je kunt doen om het probleem op te lossen. Als je hulp nodig hebt, staat Zewotherm.nl klaar om je te helpen bij het vinden van een oplossing voor jouw vloerverwarmingsproblemen.

  1.  Controleer de Thermostaat

Als je vloerverwarming niet warm wordt, is de eerste stap om de thermostaat te controleren. Zorg ervoor dat de thermostaat correct is ingesteld en op de juiste temperatuur staat. Controleer ook of de batterijen indien aanwezig niet leeg zijn. Als alles correct lijkt te zijn ingesteld maar de vloer nog steeds niet warm wordt, kan er een probleem zijn met de thermostaat zelf. In dat geval is het raadzaam om contact op te nemen met een professionele installateur, zoals Zewotherm.nl, om het probleem te laten onderzoeken en oplossen.

  1.  Ontlucht het Systeem

Een veelvoorkomende oorzaak van een niet-werkende vloerverwarming is luchtbellen in het systeem. Luchtbellen kunnen de circulatie van het warme water belemmeren, waardoor de vloer niet opwarmt zoals het hoort. Om dit op te lossen, kun je proberen het systeem te ontluchten. Dit kan gedaan worden door de ontluchtingsventielen op de radiatoren of in het vloerverwarmingssysteem te openen met behulp van een ontluchtingssleutel. Laat het water lopen totdat er geen luchtbellen meer uit komen. Als je niet zeker bent hoe je dit moet doen, is het verstandig om een professional zoals Zewotherm.nl in te schakelen om het voor je te doen.

  1.  Controleer de Circulatiepomp

Een andere mogelijke oorzaak van een niet-werkende vloerverwarming is een defecte circulatiepomp. De circulatiepomp is verantwoordelijk voor het rondpompen van het warme water door het vloerverwarmingssysteem. Als de pomp niet goed werkt, kan dit resulteren in een gebrek aan warmteafgifte. Controleer of de pomp draait en of alle verbindingen goed vastzitten. Als de pomp niet draait of als je vermoedt dat deze defect is, is het raadzaam om een professionele monteur zoals Zewotherm.nl te raadplegen voor reparatie of vervanging.

  1.  Controleer de Warmtevraag

Soms kan een niet-werkende vloerverwarming te wijten zijn aan een gebrek aan warmtevraag. Dit kan gebeuren als de thermostaat niet is ingesteld om warmte te vragen, bijvoorbeeld omdat het programma is gewijzigd of omdat de thermostaat per ongeluk is uitgeschakeld. Controleer of de thermostaat is ingeschakeld en of de warmtevraag correct is ingesteld. Als alles lijkt te kloppen maar de vloerverwarming nog steeds niet werkt, kan het nodig zijn om de thermostaat opnieuw te programmeren of te vervangen.

  1.  Raadpleeg een Professionele Installateur

Als geen van de bovenstaande oplossingen het probleem oplost en je vloerverwarming nog steeds niet warm wordt, is het raadzaam om een professionele installateur zoals Zewotherm.nl in te schakelen. Een ervaren monteur kan het systeem grondig inspecteren, het probleem identificeren en de nodige reparaties uitvoeren om ervoor te zorgen dat je vloerverwarming weer optimaal werkt. Het inschakelen van een professional kan je tijd en moeite besparen en ervoor zorgen dat het probleem snel en efficiënt wordt opgelost.

Terug naar overzicht

Vanwege misbruik van het contactformulier vragen wij u direct een mail te sturen naar info@floorstyle.nl

Floorstyle
Ellerweg 7-b
6039 RD Stramproy, Weert Limburg, Nederland